De vuurwerkschade in Hardinxveld-Giessendam is fors hoger dan vorig jaar. Wethouder Theo Boerman: “Vuurwerkschade kost de gemeente elk jaar weer onnodig veel geld, maar met 12.700 euro is de schade dit jaar wel extreem hoog”. De vorige jaarwisseling was de schade met 3760 euro veel lager. In Dordrecht is tijdens de jaarwisseling voor ruim 15.000 euro aan schade veroorzaakt.

De jaarwisseling in Hardinxveld-Giessendam verliep, behoudens de grote brand, relatief rustig. De vuurwerkschade daarentegen was erg hoog. Wethouder Theo Boerman: “Ik ben erg teleurgesteld over de hoogte van de vuurwerkschade van deze jaarwisseling, terwijl we elk jaar proberen de schade zo beperkt mogelijk te houden”.

Zo maakt de gemeente prullenbakken op gevoelige locaties dicht. Toch werden er weer acht prullenbakken vernield. “Met 583 euro per prullenbak lopen de kosten voor vandalisme dan snel op”, aldus wethouder Theo Boerman. Ook werden er veel meer (verkeers)borden kapot geknald dan vorig jaar. Een 30-tal tegenover vorig jaar nog geen hand vol. “Dat moeten we met elkaar toch niet willen? Genieten van vuurwerk mag niet ten koste gaan van andermans eigendommen. Laten we dat stelregel doen zijn voor de volgende keer. Ik wil nogmaals benadrukken dat dit soort schades de gemeenschap onnodig veel geld kosten, want ook veel kleine bedragen lopen snel op”.

Daarnaast signaleert de wethouder Theo Boerman een trend in het gebruik van vuurtonnen. Hij ligt toe: “Gebruik van vuurtonnen op asfalt heeft dit jaar voor extra veel schade gezorgd. Door het gebruik van vuurtonnen op asfalt zijn er ringen in het asfalt ‘gesmolten’. Het zorgt voor een kostenpost van 4700 euro”, aldus de wethouder.

Van alle schades wordt door de gemeente aangifte gedaan bij de politie. Waar mogelijk worden de kosten verhaald op de veroorzakers.

Blijf op de hoogte van het nieuws uit Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam! Like ons op Facebook
Advertentie
DELEN