Foto: Google Streetview

De partijen VVD, Christen-Unie/SGP, GroenLinks, PvdA en CDA zijn vrijdag 5 juli gestart met de onderhandelingen voor de vorming van een provinciebestuur in Zuid-Holland. Zij doen dit onder leiding van formateur Jon Hermans-Vloedbeld.

Begin deze week nog gaf Hermans als informateur samen met co-informateur Sjoerd Vollebregt het advies voor deze 5 partijen combinatie. Volgens Hermans-Vloedbeld en Vollebregt doet hun advies het meeste recht aan de verkiezingsuitslagen, binnen de overgebleven alternatieven. Forum voor Democratie wordt hiermee buitenspel gezet, de partij werd bij de Provinciale Statenverkiezingen de grootste partij in Zuid-Holland.

“Ik kijk ernaar uit om als formateur de gesprekken met de fractievoorzitters voort te zetten. Mijn doel is een brede coalitie die samen met inwoners, partners en de andere politieke partijen in de Provinciale Staten gaat werken aan de mooiste provincie van Nederland”, aldus Hermans. De formateur en de onderhandelaars gaan met energie en vertrouwen aan de slag. Zij zetten in op een zorgvuldig onderhandelingsproces waarbij het de verwachting is dat het nieuwe college van Gedeputeerde Staten na het zomerreces kan worden gepresenteerd.

Mevrouw Jon Hermans-Vloedbeld is waarnemend burgemeester in Noordwijk en is door Floor Vermeulen, fractievoorzitter van de VVD, in een eerder stadium voorgedragen als informateur. Deze samenwerking is dusdanig goed bevallen dat de fractievoorzitters van VVD, CU/SGP, GroenLinks, PvdA en CDA, Hermans nu gevraagd hebben om ook de rol van formateur op zich te nemen.

Blijf op de hoogte van het nieuws uit Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam! Like ons op Facebook
Advertentie
DELEN