De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid heeft zondag 10 maart in totaal 65 meldingen gekregen over stormschades. Zondag trokken er zeer zware windstoten van ruim 100 kilometer per uur over de regio. Het KNMI had voor onder andere Zuid-Holland de weercode Oranje afgegeven. In totaal vallen tien gemeenten, waaronder zeven in de Drechtsteden, onder het werkgebied van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid.

De storm zorgde onder andere voor omgewaaide bomen, losse zonnepanelen, afgewaaide dakbedekking, steigerplanken die los laten, dakpannen en dakkapellen die van het dak waaien. De meest voorkomende meldingen waren van omgewaaide bomen en afgebroken takken op de weg.

In Dordrecht viel een deel van een boom op een rijdende auto op de S.M. Hugo van Gijnweg, hierbij viel één gewonde. Winkelcentrum Crabbehof werd vanwege rondvliegend bouwmateriaal tijdelijk afgesloten voor verkeer. Op verschillende andere plekken in de regio vielen ook bomen om, kwamen takken los of moest de brandweer uitrukken voor bijvoorbeeld loskomende dakdelen.

Blijf op de hoogte van het nieuws uit Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam! Like ons op Facebook
Advertentie
DELEN