Foto: Provincie Zuid-Holland

Vakbonden FNV Streekvervoer en CNV Vakmensen roepen medewerkers van Qbuzz op om donderdagavond 11 april naar een bijeenkomst te komen. Tijdens de bijeenkomst willen de vakbonden met zo veel mogelijk medewerkers praten over de situatie na de concessiewisseling in december. Qbuzz nam toen de concessie voor het busvervoer in de regio en de treindienst tussen Dordrecht en Geldermalsen over van Arriva.

Sinds de start van de concessie zijn er problemen geweest bij de vervoerder, zo kwamen bussen te laat of reden niet en waren er allerlei technische problemen. Hier kreeg Qbuzz een boete van 300.000 euro voor opgelegd van de Provincie Zuid-Holland. Eind maart voerde Qbuzz wijzigingen door in de dienstregelingen van een groot aantal buslijnen, om zo de problemen te verhelpen. Volgens de vakbonden lijkt de vervoerder maar geen grip te krijgen op de problemen. De vakbonden willen in gesprek gaan met zowel vakbondsleden als niet-leden. De bijeenkomst is donderdagavond 11 april vanaf 19.30 uur in De Tromptuin aan de M.H. Trompweg 235 in Dordrecht.

Mogelijk volgen er in de toekomst meer boetes. Qbuzz kreeg het niet voor elkaar om eind 2018 al te gaan rijden met 34 nieuwe elektrische bussen, daarom werden er tijdelijk dieselbussen ingezet op de Stadsbuzz-lijnen. Sinds eind maart zijn de tijdelijke bussen vervangen door elektrische bussen. Door de vertraging zal Qbuzz waarschijnlijk de beloofde CO2-uitstoot reductie niet halen. Mocht dit niet gehaald worden, zal er een boete opgelegd worden.

Blijf op de hoogte van het nieuws uit Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam! Like ons op Facebook
Advertentie
DELEN