Foto: Waterbus

Twee Waterbussen worden voorzien van uitlaatgas nabehandelingsinstallaties. Met deze techniek is het mogelijk om de uitstoot van deze schepen te reduceren. De eerste van de twee Waterbussen is afgelopen maand door de leverancier opgeleverd en gaat na een testperiode nu weer volledig de dienstregeling varen. Donderdag 7 maart is door Gedeputeerde Rik Janssen het schip ‘Witte de With’ van een eigen Waterbus keurmerk ‘Koers op Groen’ voorzien. De schepen met na-schakeltechniek zijn tevens te herkennen aan hun deels groene schoorstenen.

“Als grootste openbaar vervoerder over water vervoeren we jaarlijks bijna 2 miljoen reizigers. Onze reizigers verwachten dat ook wij ons steentje gaan bijdragen aan een schoner milieu”, stelt Eric Schipper, algemeen directeur van Aquabus B.V. “Daarom hebben we TNO Delft laten onderzoeken hoe wij onze Waterbussen het beste kunnen verduurzamen. Samen met het bedrijf Mourik EGP kwamen we tot de conclusie dat emissie-nabehandeling op de bestaande dieselmotoren voor onze 2 grootste schepen het beste resultaat zou leveren. Mourik EGP, dat speciaal hiervoor een installatie op maat levert, heeft al veel ervaring met het verduurzamen van schepen.”

Het onderzoek naar de mogelijkheden van het verduurzamen van de Waterbusvloot en de realisatie van de inbouw van deze na-schakeltechniek is mede mogelijk gemaakt door een subsidie uit het Actieprogramma luchtkwaliteit van de Provincie Zuid-Holland.

Blijf op de hoogte van het nieuws uit Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam! Like ons op Facebook
Advertentie
DELEN