Van zaterdag 10 tot en met zondag 18 maart is het weer tijd voor de jaarlijkse Boekenweek. Het evenement bij uitstek waar je in aanraking komt met literaire non-fictie. Deze 83e editie richt zich dit keer op het thema Natuur. Ook dit jaar heeft de bibliotheek weer vele interessante en leuke activiteiten rondom dit thema op de agenda staan.

Ook in de bibliotheek Sliedrecht wordt de Boekenweek gevierd. Te beginnen met een Schrijfworkshop. Zowel de jeugd (vrijdag 9 maart, 15.30 – 17.00 uur) als de volwassenen (zaterdag 10 maart, 11.30 – 13.00 uur) gaan aan de slag met het thema natuur, onder leiding van Schrijfcoach Ditty van Drenth. Iedere deelnemer gaat met meerdere zelfgeschreven gedichten en de opzet voor een verhaal naar huis. De toegang is gratis, opgeven kan via www.debibliotheekaanzet.nl.

Woensdag 14 maart zijn Thomas van der Es en Stef den Ridder te gast. Deze boswachter en illustratrice geven een Natuurworkshop voor kinderen. Ze vertellen over hun voorliefde voor natuur en hun boek De Nieuwe Biesbosch. De aanvang is vanaf 15.00 uur, de toegang is wederom gratis en je kunt je aanmelden via de website.

DELEN