Foto: Politie Drechtsteden-Buiten

Een groot aantal agenten is donderdagochtend 11 juli druk bezig geweest met een melding van een schietpartij in Sliedrecht. Onder andere een arrestatieteam kwam ter plaatse. Een 18-jarige jongen is aangehouden, hij stond met een airsoftwapen in de tuin te schieten.

Rond 10.45 uur kwam er een melding binnen bij de politie dat er een man met een vuurwapen in een tuin stond te schieten. Er zou al zes keer geschoten zijn, mensen hoorden harde klappen en het wapen werd steeds weer herladen. De melder had het over een zwart handvuurwapen waarmee geschoten werd.

Vanwege de ernst van de melding heeft de politie direct groot opgeschaald. Zowel het team parate eenheid, het arrestatieteam en de Dienst Speciale Interventies zijn met spoed richting Sliedrecht gegaan. Omdat het niet zeker was of het om een echt of nepwapen ging, het gevaar voor de omgeving en ook de veiligheid van de agenten ter plaatse is besloten het zekere voor het onzekere te nemen. Het arrestatieteam heeft de 18-jarige jongen in de tuin aangehouden. Hij is vervolgens meegenomen naar het bureau en vastgezet.

Na onderzoek bleek het te gaan om een veerdrukwapen, een wapen dat in de categorie airsoftwapens valt. Geen vuurwapen, maar wel een wapen dat harde knallen geeft en schade kan veroorzaken. De jongen heeft op het bureau een indringend gesprek gehad met agenten. Hij krijgt het wapen niet meer terug.

Blijf op de hoogte van het nieuws uit Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam! Like ons op Facebook
Advertentie
DELEN