Er zijn nauwelijks opstartproblemen bij vervoerder Qbuzz op de MerwedeLingelijn, zo heeft het vervoersbedrijf laten weten. Qbuzz ligt onder vuur vanwege problemen met het busvervoer in de regio. Sinds 9 december heeft het vervoersbedrijf de concessie in de handen voor het busvervoer in de regio en het treinvervoer op de MerwedeLingelijn.

Waar het busvervoer kampt met opstartproblemen, is hier op de MerwedeLingelijn nauwelijks sprake van. “Wat positief is, is dat de uitvoering van de trein R-net MerwedeLingelijn, waarmee een groot deel van onze reizigers wordt bediend, goed gaat. Deze kent niet tot nauwelijks opstartproblemen.”, zo laat Qbuzz weten in een persbericht. Het bedrijf kondigde zaterdag 5 januari maatregelen aan bij het busvervoer, hiermee moeten de opstartproblemen worden verholpen.

Waar het busvervoer compleet werd omgegooid, was dit bij de MerwedeLingelijn niet het geval. Bij het busvervoer is onder andere sprake van nieuwe bussen, nieuwe routes, nieuwe bushaltes en een nieuwe dienstregeling. Op de MerwedeLingelijn wordt gereden met de treinen die Arriva ook gebruikte. Daarnaast is de dienstregeling hetzelfde gebleven, er zijn alleen tussen 19.00 en 20.00 uur twee extra ritten aan de dienstregeling toegevoegd.

Blijf op de hoogte van het nieuws uit Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam! Like ons op Facebook
Advertentie
DELEN