Impressie: Stichting Werelderfgoed Kinderdijk

Prinses Beatridx opent zaterdag 7 september het nieuwe bezoekerscentrum van molencomplex Kinderdijk. De prinses is beschermvrouwe van Vereniging De Hollandsche Molen.

“We zijn bijzonder vereerd met de komst van Prinses Beatrix”, zegt directeur Cees van der Vlist van de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk (SWEK). “Het maakt deze voor ons bijzondere dag nog specialer.” Voor de officiële openingshandeling ontmoet Prinses Beatrix onder meer enkele vrijwilligers van de SWEK. Boris van der Ham, voorzitter van de Stichting Werelderfgoed Nederland, fungeert als ceremoniemeester.

De start van de bouw markeert het einde van een traject dat voorzichtig werd ingezet nadat het Kinderdijkse molengebied in 1997 op de UNESCO Werelderfgoedlijst belandde. Destijds was de conclusie al dat de huidige entree en beperkte faciliteiten niet passen bij die status.

Het nieuwe bezoekerscentrum wordt de blikvanger en zal zaterdagavond 7 september worden geopend door prinses Beatrix. De nieuwe entreezone, inclusief twee voetgangersbruggen, is maart volgend jaar klaar. In totaal wordt er 9 miljoen euro geïnvesteerd. Ruim de helft daarvan komt van overheden in de vorm van subsidies en leningen. Twee miljoen wordt bijeengebracht door sponsoren.

Blijf op de hoogte van het nieuws uit Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam! Like ons op Facebook
Advertentie
DELEN