Foto: SGP-ChristenUnie Sliedrecht

De fractie van de SGP-ChristenUnie draagt Piet Vat voor als nieuwe wethouder van de gemeente Sliedrecht. Hij gaat de vacature opvullen die ontstaan is door het vertrek van Hans Tanis naar de gemeente Altena. Piet zal zich met dezelfde aandachtsgebieden bezig gaan houden als Hans, waaronder financiën en economie. Ook is het de bedoeling dat hij binnen de Drechtsteden de portefeuille bereikbaarheid voor zijn rekening neemt.

De 64-jarige Piet Vat is een ervaren bestuurder. Hij was wethouder en 1e loco-burgemeester in de gemeente Molenwaard tot eind 2018, waarbij door herindeling de gemeente Molenlanden ontstaan is. Voor die tijd was Piet ook al werkzaam als wethouder in de gemeente Nieuw-Lekkerland. Tot zijn werkgebied hoorden onder meer Wmo, Werk en inkomen, gemeentelijk vastgoed, Jeugdbeleid, Financiën en Onderwijs. Daarnaast had hij onder andere zitting in het Algemeen Bestuur van de regio Alblasserwaard-Vijfherenlanden. Hij was bestuurlijk trekker voor diverse (sociale) projecten binnen de regio, bestuurslid van de Dienst Gezondheid en Jeugd en verantwoordelijk voor meerdere projecten, zoals de revitalisering van het winkelcentrum Kleyburgplein in Nieuw-Lekkerland.

Voor die tijd heeft Piet een lange staat van dienst opgebouwd bij de ABN AMRO, terwijl hij zijn carrière in de binnenvaart gestart is. Piet woont in Nieuw-Lekkerland en zal daar de komende tijd ook blijven wonen.

De Sliedrechtse gemeenteraad heeft op dinsdag 26 maart een extra vergadering gepland voor de beëdiging en installatie van Piet Vat als wethouder.

Blijf op de hoogte van het nieuws uit Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam! Like ons op Facebook
Advertentie
DELEN