Foto: Google Streetview

Jon Hermans-Vloedbeld gaat aan de slag als informateur voor een nieuw te vormen college van Gedeputeerde Staten in Zuid-Holland. Sjoerd Vollebregt zal optreden als co-informateur. Zij zijn daartoe bereid gevonden door Floor Vermeulen, fractievoorzitter van de VVD Zuid-Holland).

Op 12 juni legde Hans Wiegel zijn functie als informateur in Zuid-Holland neer. Nadat het CDA zich terugtrok uit de besprekingen, was volgens Wiegel zijn werk onmogelijk geworden. Forum voor Democratie, VVD en CDA voerden gesprekken met een vierde partij om samen het provinciebestuur te vormen.

Floor Vermeulen kreeg van alle andere fractievoorzitters het vertrouwen om het initiatief te nemen. Jon Hermans-Vloedbeld is momenteel waarnemend burgemeester van Noordwijk. Sjoerd Vollebregt is voorzitter van de Economic Development Board van de Drechtsteden.

De informateurs zullen op verzoek van alle fractievoorzitters op basis van de verkiezingsuitslag van 20 maart verkennen welke partijen gezamenlijk een coalitie willen vormen die voldoende inhoudelijke basis heeft om te kunnen rekenen op een werkbare meerderheid in Provinciale Staten. De informateur en co-informateur gaan deze week al aan de slag.

Blijf op de hoogte van het nieuws uit Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam! Like ons op Facebook
Advertentie
DELEN