Het Albert Schweitzer ziekenhuis sluit zaterdag 13 juli de deuren van de locatie aan de Wilhelminastraat in Sliedrecht. Ruim 51 jaar lang was in de Wilhelminastraat een ziekenhuis gevestigd, aanvankelijk het Gemeenteziekenhuis.

Het Albert Schweitzer ziekenhuis stoot het gebouw nu af omdat het al langere tijd maar half wordt gebruikt, terwijl er groot en kostbaar onderhoud zou moeten plaatsvinden. Op 12 juli komen de laatste patiënten op het spreekuur. In de week van 15 juli verhuizen de poliklinieken naar een kleiner pand in het Stationspark. Het Pijnbehandelcentrum verhuist vanuit Sliedrecht naar de ziekenhuislocatie Zwijndrecht. Voor het bloedprikken creëert Result Laboratorium in de verhuisperiode een extra mogelijkheid pal naast het gesloten ziekenhuis. Van 15 tot en met 19 juli kunnen mensen tussen 08.00 en 16.00 uur voor bloedprikken terecht in Waerthove aan de Kerkbuurt 200.

Vanaf 22 juli opent het ziekenhuis de deuren van de nieuwe locatie. Het nieuwe pand bevindt zich in de straat tegenover station Sliedrecht.

Het pand aan de Wilhelminastraat is verkocht aan ontwikkelaar Crossing Borders Development. De ontwikkelaar gaat appartementen bouwen, die vooral aantrekkelijk moeten worden voor starters en senioren.

Blijf op de hoogte van het nieuws uit Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam! Like ons op Facebook
Advertentie
DELEN