Foto: Google Streetview

Uit de startfoto van de gemeente in 2017, kwam naar voren dat veel (oudere) inwoners uit Hardinxveld-Giessendam zich zeer eenzaam voelen. Deze uitkomst werd niet verwacht in een dorp waar veel mensen naar elkaar omzien. Het roept dan ook veel vragen op en vraagt om actie.

De gemeente Hardinxveld-Giessendam organiseert daarom op dinsdag 13 maart een conferentie in zalencentrum De Parel aan de Talmastraat 9. Tijdens het interactief programma geeft Tamara Bouman, onderzoekster van de Vrije Universiteit Amsterdam toelichting op het fenomeen eenzaamheid. Wethouder Trudy Baggerman opent de conferentie.

Gespreksleider Nanda van der Boom zal de avond leiden en ook aan het publiek vragen stellen. “Wat is eenzaamheid eigenlijk en gaat het alleen om ouderen? Wat kunt u er zelf aan doen? Hoe kunnen we dit als samenleving oplossen? En welke aanpak werkt? Om met elkaar te zoeken naar antwoorden en oplossingen op deze vragen, nodigen wij u uit voor de conferentie ‘Eenzaamheid in HardinxveldGiessendam? Dat pakken we aan!’.”, zo schrijft de gemeente.

De conferentie start om 19.00 uur. Het programma duurt tot ongeveer 21.00 uur.

DELEN