Boskalis heeft samen met mede-aandeelhouder Kotug de verkoop van Kotug Smit Towage aan de Boluda Group afgerond. Boskalis krijgt 93,6 miljoen euro voor het belang van 50 procent in de joint venture. Hierdoor wordt een boekwinst van 15 miljoen gerealiseerd.

In maart kondigde Boskalis het voornemen tot de verkoop van de aandelen aan. De verkoop is nu afgerond. De towage joint venture tussen Boskalis en Kotug werd in 2016 gevormd en had destijds betrekking op 11 havens in 4 landen (Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk). Sindsdien heeft de joint venture haar positie met succes uitgebreid naar nieuwe havens en zijn efficiencyverbeteringen gerealiseerd.

Boluda is in 1837 opgericht en reeds in 1920 zijn de havensleepactiviteiten vanuit Valencia, Spanje opgezet. Momenteel is dit familiebedrijf marktleider op de Spaanse en Franse markt en heeft het met een vloot van ruim 230 schepen een belangrijke internationale positie in de grote havens in Europa, Afrika, de Indische Oceaan en Latijns-Amerika.

Blijf op de hoogte van het nieuws uit Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam! Like ons op Facebook
Advertentie
DELEN