Bestuursvoorzitter Peter van der Meer van het Albert Schweitzer ziekenhuis is voorstander van het afschaffen van consumentenvuurwerk. Dit heeft hij gezegd tijdens zijn nieuwjaarsspeech op de nieuwjaarsreceptie van het ziekenhuis.

Een jaar eerder gaf Van der Meer aan dat het ziekenhuis rookvrij zou worden. Sinds oktober 2018 is dit het geval geworden. Voor 2019 zou hij graag het afschaffen van consumentenvuurwerk als doel zien, al is dat niet iets dat het ziekenhuis zelf kan realiseren. “Waarom vinden we het met z’n allen nog steeds acceptabel dat we het nieuwe jaar inluiden met jonge mensen die ogen en vingers verliezen, zelfs met levens die abrupt eindigen?”, aldus de bestuursvoorzitter.

Peter van der Meer noemt vuurwerk voor particulier gebruik ‘totaal onverantwoord en middeleeuws’. “Een vuurwerkverbod is weliswaar van een andere orde dan het roken uitbannen van je eigen terrein. Het is een zaak van langere adem, waar vele schouders landelijk onder zullen moeten. Ik zal, waar ik maar kan, vanuit mijn positie als ziekenhuisdirecteur de steeds sterkere roep om publieksvuurwerk af te schaffen ondersteunen.”, zo sprak Van der Meer tijdens de nieuwjaarsreceptie.

Blijf op de hoogte van het nieuws uit Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam! Like ons op Facebook
Advertentie
DELEN