Foto: Politie Drechtsteden-Buiten

De politie heeft woensdagmiddag 10 april een ANPR-hit gekregen op de A15 vanuit Gorinchem richting Papendrecht. Met een speciale camera worden kentekens gescand en wordt bekeken of het kenteken voor zaken in het politiesysteem geregistreerd staat.

De hit betrof dat de kentekenhouder van een personenauto nog een openstaande boete had voor een onverzekerde bromfiets. Agenten namen positie in bij de oprit Sliedrecht-Oost. Na enkele minuten reed het voertuig voorbij. Het voertuig werd aan de kant gezet bij het Shell Tankstation langs de A15 in Alblasserdam.

Tijdens deze controle bleek de kentekenhouder de bestuurster van de auto te zijn. De vrouw was niet in het bezit van een rijbewijs. Hiervoor kreeg de 40-jarige bestuurster uit Purmerend een bekeuring en mocht niet meer verder rijden.

Verder werd de staat van het voertuig gecontroleerd. Het voertuig bleek een versleten voorband te hebben, er zat geen profilering meer op. Het voertuig mocht pas weer verder rijden na het vervangen van de band. De bestuurster heeft ander vervoer geregeld en heeft het voertuig laten staan.

Blijf op de hoogte van het nieuws uit Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam! Like ons op Facebook
Advertentie
DELEN