Dit jaar is het aantal bijstandsuitkeringen in de Drechtsteden gedaald met 2,6 procent, tegenover 0,5 procent in vergelijkbare regio’s en gemeenten in het land. Dit blijkt uit een brede benchmark van een groot aantal gemeenten. Deze daling is begin 2017 ingezet en zet nog steeds door.

In de Drechtsteden zijn nu zo’n 6.300 huishoudens afhankelijk van een bijstandsuitkering. In totaal zijn in de eerste zes maanden van dit jaar 906 huishoudens uitgestroomd uit de bijstand. In deze periode stroomden 740 inwoners in de bijstand. In de Drechtsteden zijn daarmee 166 huishoudens minder afhankelijk van een bijstandsuitkering.

Om inwoners te ondersteunen in hun ontwikkeling naar een betaalde baan werkt de Sociale Dienst Drechtsteden nauw samen met partners als onderwijs en werkgevers. In de Drechtsteden zijn ruim 170 werkgevers die ruimte bieden aan mensen met beperkingen.

De Drechtsteden besteden veel aandacht aan groepen die een verhoogd risico lopen om in de bijstand terecht te komen. Zoals inwoners die voor het einde van hun WW-periode staan, maar ook aan kwetsbare jongeren zonder uitkering. De sociale dienst en UWV zorgen er zo samen voor dat minder inwoners in de bijstand terecht komen. Dit jaar is de Sociale Dienst Drechtsteden samen met Drechtwerk gestart met PERSPCT, een aanpak waarbij inwoners met een grote afstand tot de arbeidsmarkt arbeidsvaardigheden ontwikkelen die zij nodig hebben als werknemer. Samen met werkgevers werken de kandidaten zo aan de voorbereidingen voor hun nieuwe baan. Op dit moment zijn dit banen in zorg, vervoer, logistiek en productie.

Blijf op de hoogte van het nieuws uit Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam! Like ons op Facebook
Advertentie
DELEN