Foto: Piet Mes

De Dordtse burgemeester Wouter Kolff is vrijdag 10 mei een speciale gids voor leerlingen van groep 6 van de Oranje Nassau school uit Sliedrecht. De leerlingen nemen deel aan de educatieve ontdekkingstocht door de binnenstad van Dordrecht.

Dit jaar viert Dordrecht Marketing dat er al tien jaar educatieve ontdekkingstochten voor de groepen 6 en 7 worden georganiseerd. Speciaal voor dit jubileum zal Burgemeester Kolff tijdens een deel van het programma gids zijn voor deelnemers.

Sinds 2008 is Stadsomroepster Darja de Caluwé degene die de leerlingen in de stad rondleidt. In 10 jaar heeft zij ruim 6000 leerlingen verwelkomd in Dordrecht. Ze neemt de klassen op sleeptouw door de binnenstad. In de eerste jaren werden alleen leerlingen uit Dordrecht uitgenodigd. Maar gezien het succes en de toenemende vraag, nemen sinds 2014 ook scholen uit de Drechtsteden deel om hen zo kennis te laten maken met Hollands oudste stad en haar geschiedenis. Voor de scholen van buiten de stad draagt de Waterbus zorg daarbij voor een veilige oversteek van de klassen.

Tijdens het bezoek aan de stad starten ze met een bezoek aan intree Dordrecht. Aansluitend vindt er een interactieve stadswandeling plaats met spannende verhalen die langs de vele monumenten voert. Als letterlijk hoogtepunt wordt de toren van de Grote Kerk beklommen.

Blijf op de hoogte van het nieuws uit Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam! Like ons op Facebook
Advertentie
DELEN