Foto: Baggerfestival

Het Baggerfestival introduceert een geheel nieuwe activiteit voor de 2019-editie. Voor het eerst wordt er een Obstacle Run midden in Sliedrecht georganiseerd. “Het wordt ongetwijfeld een hoogtepunt van het Festival”, aldus voorzitter Adrie Stuij. “Dwars door het gemeentehuis, zwemmen door de haven… het wordt echt een leuk spektakel!”

De Obstacle Run vindt op zaterdag 29 juni plaats en is geschikt voor jong (vanaf 12 jaar) en oud; mits in bezit van een zwemdiploma. Doel is niet zo zeer om een toptijd neer te zetten, maar om elkaar te helpen om de obstakels onderweg zo goed mogelijk te overwinnen.

Het parcours van ongeveer een kilometer voert door de Merwestraat, over het pleintje en de muur bij De Handpalm en over het terrein en parkeerdek van het gemeentehuis. Via het terrein van Van Vliet aan de Industrieweg wordt de haven bereikt. Na een klein stukje zwemmen en de steiger van de Watersport Vereniging komt de finish in zicht.

Onderweg zijn er zo’n vijftien hindernissen te nemen met namen als ‘Balance Challenge’, ‘Fishermanroof’, ‘Tyre Field’ en de ‘Schotse wand’. Stuij: “Vanzelfsprekend krijgt ook het element ‘bagger’ een plek in het programma.”

Van 27 tot en met 30 juni vindt de dertiende editie van het Baggerfestival in Sliedrecht plaats.

Blijf op de hoogte van het nieuws uit Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam! Like ons op Facebook
Advertentie
DELEN